Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agasi Home

Agasi Home

Agasi HomeAgasi HomeAgasi HomeAgasi HomeAgasi HomeAgasi HomeAgasi HomeAgasi Home

 

Proiectul Agasi Home, se adreseaza persoanelor fizice,atat proprietarilor de apartamente,vile case care doresc o imbunatatire a confortului personal, si obtinerea de economii semnificative cu costurile de energie cat si dezvoltatorilor imobiliari care prin implementarea acestui sistem isi vor creste gradul de profitabilitate si interes a investitiei.

AGASI HOME - INSTALATII

Pe acest segment, realizam proiectarea,executia,reabilitarea si modernizarea instalatiilor pentru constructii rezidentiale cum ar fi:

text ankor text

 • instalatii pentru incalzire (sisteme de incalzire cu corpuri statice,centrale termice,panouri solare,cogenerare,incalzire prin pardoseala,etc.)

 • instalatii sanitare

 • edilitare (alimentare cu apa si canalizare)

 • instalatii de ventilare si conditionare (instalatii de ventilare si climatizare a aerului ambiental)

 • instalatii electrice (iluminat,instalatii de joasa si medie tensiune)

 • instalatii frigorifice ( echipamente performante de racire din mediul rezidential)

 • instalatii de gaze naturale (la utilizator si retele de gaze naturale)

 • instalatii de automatizare si BMS

 • instalatii pentru energii alternative

Pe langa variantele “clasice” de instalatii, oferim si solutii tehnologice noi din acest domeniu. In acest sens, propunem o variata gama de instalatii de ultima generatie care aduc un avantaj de siguranta,confort si economie fata de variantele clasice:

1.Cazane in condensatie pe combustibil gazos (gaz): cazanele in condensatie pe combustibil gazos ofera cea mai buna utilizare a energiei cu un consum economic.

Cazanele în condensație ating o eficienţă mult mai mare şi prin urmare reduc costurile de încălzire și emisiile. Cazanele în condensație cu funcționare pe gaz sunt potrivite și pentru pregătirea apei calde, precum şi pentru încălzire.

Avantaje:

- eficienţă energetică optimă de până la 98%

- consumul scade cu până la 30% în comparaţie cu o instalaţie veche de încălzire

- consum redus de gaz metan

- reducerea la minim a emisiilor poluante

- numeroase dispozitive de siguranta

2.Instalatii de incalzire prin pardoseala: presupune incalzire si confort in fiecare camera:

- fara costuri suplimentare

- suprafata mare incalzita,eficient economic

- multiple avantaje:

 • distributie uniforma a caldurii (se poate economisi pana la 10% din costurile de incalzire)

 • reducerea proportiei de praf din atmosfera

 • se previne formarea de pete reci,care pot fi cauza formarii mucegaiului

Încălzirea suprafețelor reglează individual temperatura camerei – economisește spațiu, și energetic este eficientă. Suprafața este încălzită, iar căldura este evacuată uniform în cameră sub formă de căldură radiant confortabilă.Temperatura din cameră nu se obține doar prin încălzirea prin pardoseală. Încălzirea prin tavan și încălzirea prin perete realizează de asemenea căldură radiantă între pereți – în funcție de necesitățile sau textura arhitecturală a încăperilor

3.Conducte sigure pentru calitatea optima a apei potabile: apa potabila curata este o necesitate. Cea mai eficienta solutie pentru a mentine apa optim in miscare sunt instalatiile cu conducte din plastic in forma inelara,in care conductele de apa au o forma circulara.In acest sens sunt folosite tevile pentru apa Rautitan,care mizeaza pe un material de inalta performanta PE-Xa,o forma imbunatatita de polietilena.

Conductele de apa din acest material sunt rezistente la coroziune si impotriva crustei,pastrand astfel curata apa potabila.

Oferim un sistem complet de componente atat pentru o instalatie noua cat si pentru renovarea instalatiilor existente.RAUTITAN nu este numai ușor, rapid și sigur de montat, dar și rentează prin durata lui mare de viață.

4.Instalatii de iluminat LED: cu tehnologia LED se obtine un consum de pana 10 ori mai mic,astfel,obtinem o economie de energie de pana la 90%. LED-urile au o durata de viata ridicata,de peste 50000 ore,ceea ce inseamna 6 ani de functionare continua.Nu exista restrictii de culori,temperatura culorii poate fi 2700 – 6500 Kelvin(alb cald-alb rece).

Sursele de iluminat cu LED-uri sunt nepoluante, nu contin si nu emit substante daunatoare mediului, fata de sistemele clasice de iluminat.

LED-urile nu afecteaza vederea pe termen lung deoarece nu emit raze UV.Sursele LED se aprind instantaneu la luminozitate maxima, nu necesita timp de incalzire. Becurile cu LED-uri au o constructie puternica pentru a rezista la socuri si vibratii.

Au o gama foarte larga de utilizare – iluminat rezidential,iluminat industrial,iluminat stradal,etc. In functie de domeniul de utilizare,pentru o mai buna eficientizare se vor alege astfel solutiile incat sa se obtina o economie de energie de la 50% pana la 90%. Amortizarea investitiei se va realiza din diferenta facturii de energie in termen de 1-3 ani in functie de economia obtinuta.

 

AGASI HOME - ENERGIE VERDE

Ministerul Mediului a lansat, marti,26.06.2016 programele ''Casa Verde" si ''Casa Verde Plus" dedicate celor care doresc finantare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante si izolarea lor cu materiale ecologice.

Proiectele finantate prin "Casa Verde Plus" vor include, pe langa sistemele de incalzire, optimizarea energetica prin folosirea de materiale cu amprenta redusa de carbon, respectiv izolarea termica a peretilor cu materiale, ecologice, precum lana, canepa sau piatra bazaltica, sisteme de acoperisuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si sisteme de iluminat ecologice.

"Energie verde"este un termen care se referă la surse de energie regenerabila si nepoluantă.Prin alegerea unor astfel de surse de energie regenerabila consumatorii vor reduce impactul asupra mediului asociat generării energiei conventionale si vor creste independenta energetică.In cazul echipamentelor de incalzire si climatizare, “energia verde” este un concept care are ca baza de pornire efortul pentru dezvoltarea unor surse de energie regenerabila cu un impact redus asupra mediului,o alternativa viabila si economica la solutiile clasice de combustibili fosili.

In domeniul rezidential, solutiile de energie alternativa sunt realizate cu panouri solare, panouri solare termice, panouri fotovoltaice , panouri de piscina,pompe de caldura.Aceste tehnologii pot sa vină în ajutorul consumatorului prin reducerea facturilor pentru diferite utilităti (apă, încălzire,electricitate) si printr-un timp de amortizare scurt în cazul sistemelor de încălzire a apei menajere si a locuintei.

In acest sens,in oferta noastra sunt include panouri solare complexe si accesorii pentru incalzirea apei calde menajere,a piscinelor,sau care pot fi conectate sistemului de incalzire al locuintei, fiind o solutie foarte avantajoasa in constructiile rezidentiale .panouri fotovoltaice care sunt utile in majoritatea sistemelor care includ motoare,pompe si echipamente electrice,sisteme de iluminare,etc.Instalarea unor panouri solare si panouri fotovoltaice devine astfel o investitie extrem de rentabilă în cazul consumatorilor casnici.

Panouri solare pentru piscine: este cea mai eficienta solutie pentru extinderea timpului de utilizare al piscinelor.Volumul mare de apa, diferentele de temperatura zi-noapte, fac din incalzirea apei destinata piscinei un consumator important. Pe perioada verilor fierbinti sistemul poate fi utilizat pentru racirea apei pe perioada noptii.

O aplicabilitate deosebita a panourilor solare pot fi regasite si in zonele rurale,pentru cabanele si pensiunile din zonele montane unde nu exista racordare la sistemele de gaze,pentru obtinerea in special a apei calde menajere.

Panourile fotovoltaice pot fi montate pe mai multe sisteme arhitecturale:

 • panouri fotovoltaice montate pe locuinte individuale.
 • panouri fotovoltaice montate pe acoperisul blocurilor.
 • panouri fotovoltaice translucide.Se pot monta pe terase si balcoane.

Panourile fotovoltaice mai pot fi folosite in mediul rural pentru pomparea apei,irigatii,iluminat sere etc. O aplicabilitate mai recenta se adreseaza iluminarii sau functionarii dispozitivelor portabile(incarcatoare solare pentru telefon mobil, camere foto/video, Mp4, laptop, incarcator baterie acumulator.),pentru zonele de camping sau rulote.

Pompele de caldura folosesc energia din mediul inconjurator.Indiferent de tehnologia utilizată, pompele de căldură funcţionează eficient chiar și la temperaturi ambiante joase.Pompele de căldură sunt capabile să utilizeze trei surse diferite de căldură în funcţie de tehnologie. (energia din sol,aerul ambiant,si apele subterane)

Avantajele utilizării căldurii ecologice ca sursă de energie:

• Fără emisii de CO2

• Sursă de energie inepuizabilă

• Independență față de furnizorii externi

• Costuri de încălzire reduse

Pompele de căldură aer/apă extrag energia termică din aerul ambiental. Absorb aerul exterior și cu ajutorul compresiei pun la dispoziție căldura în aer în scopuri de încălzire. După utilizare, aerul răcit este evacuat înapoi în mediul exterior. Pompele termice aer/apă funcționează eficient cu un aer extern la o temperatură joasă de la -20 °C.

Pompele de căldură sol/apă extrag energia termica din sol.Pot fi utilizați colectori de suprafață sau sonde geotermice până la 100 de metri adâncime în funcție de spațiul disponibil și de tipul solului. Pentru instalarea unei sonde geotermice este necesar forajul la mare adâncime. În ambele cazuri este utilizată apa sărată protejată de îngheț ca mediu de transfer al căldurii. De asemenea, vara poate fi utilizată o pompă termică adecvată, echipată pentru răcirea camerelor.

 

AGASI HOME - AUTOMATIZARI SI BMS

Automatizari: Sistemele de automatizare pentru locuinte si cladiri rezidentiale pornesc de la un simplu termostat de camera sau termostatul de calorifer pana la solutii de automatizare pentru minicentrale termice sau sisteme de aer conditionat, cu posibilitati de programare de la distanta, control pe fiecare incapere, a regimului de temperatura, etc.

In domeniul automatizarilor realizam:

- sisteme de automatizare pentru locuinte si cladiri rezidentiale
- sisteme de automatizare pentru HVAC
- automatizari pentru sisteme de termoficare
- automatizari pentru centrale termice

Sistemele de încălzire și apă caldă pot atinge potențialul maxim numai dacă utilizarea acestora este optimizată de un dispozitiv de control. Dispozitivul de control pentru încălzire, reglează parametrii și setările sistemului de încălzire și le reglează conform necesităților individuale.

Procesele de control și reglare sunt necesare pentru utilizarea eficientă a sistemului de încălzire. Măsurarea continuă a valorilor actuale (adică a temperaturii reale din camera) și comparația cu valorile dorite (adică temperatura preselectată pentru camera) permit reglarea automată a sistemului astfel încât să poată fi atinse valorile țintă. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să stabiliți temperatura dorită în cameră. Dispozitivul de control se ocupă de toate celelalte aspecte.

Avantajele controller / automatizărilor

• Ajută la eficiența energetică

• Control convenabil

• Temperaturi confortabile

• Se adaptează la condițiile atmosferice

 

 Building Management System (BMS): reprezinta rezultatul unor eforturi continue,in directia obtinerii unor obiective in ceea ce priveste siguranta,confortul,reducerea costurilor de intretinere,prin optimizarea consumurilor de energie electrica si termica.

BMS este un ansamblu de echipamente,destinat controlului automat,supravegherii centralizate a diferitelor componente care echipeaza cladirea.

Proiectul Agasi Rezidential presupune reducerea consumului de energie cu peste 30% datorita controlului inteligent al echipamentelor electrice (centrale termica/electrica,boiler,iluminat,sisteme de climatizare si ventilatie,etc.)

Avantajele folosirii acestei tehnologii in domeniul rezidential:

 • impact redus asupra mediului – gestionarea energiei si a consumului de apa poate reduce consumul inutil,

 • imbunatatirea continua a calitatii vietii – prin acest sistem se poate controla si monitoriza echipamentele de incalzire,racire,iluminat,irigare,proprietarii fiind lipsiti de griji in plus.Temperatura ambientala este mentinuta la un nivel optim iar iluminatul interior este reglat in functie de iluminatul exterior.Acest sistem este usor de utilizat,avand capacitatea de a se adapta in functie de necesitatile utilizatorului.

 • beneficii economice – controlul energiei si al apei consumate este o foarte buna oportunitate de a economisi prin micsorarea valorii facturilor emise. Eficienta energetica creste valoarea de piata a unei locuinte.

 

Domenii de utilizare:

 

 • monitorizarea si controlul starii si a valorilor tuturor echipamentelor din sistem
 • controlul/reglarea automata a parametrilor in timp reali,in functie de cerintele solicitantului

 •  control si monitorizare instalatii de incalzire,ventilatie si climatizare,
 • control si monitarizare instalatii de alimentare apa,

 • control si monitorizare instalatii gaz,

 • control si monitorizare instalatii electrice,

 • controlul sistemelor de securitate (antiefractie,acces)

 • controlul sistemului antiincendiu

 

Sistemul de automatizare a locuintei poate fi programat in functie de cerintele proprietarilor stand echipamentele si conditiile de climatizare,fara a mai fi nevoie de controlul manual. Sistemul poate mentine automat o anumita temperatura in diferite incaperi ,o iluminare diferita pe parcursul zilei in incaperi,rezultand simplificarea procesului de management al cladirii,un plus de confort,siguranta si reducerea costurilor de operare.

Cu ajutorul unei interfete intuitive adaptate pentru telefonul mobil, PDA sau orice web browser pentru PC, poti controla si monitoriza orice subsistem, poti receptiona mesaje si alerte oriunde te-ai afla. De asemenea exista posibilitatea sa verifici locuinta  sau curtea, ori de cate ori doresti, gratie transmisiei video prin internet.In caz de efractie, senzorii de proximitate activeaza inregistrarea de imagini video. Acelasi lucru este valabail si in situatii de inundatii sau incendii, prin intermediul detectoarelor de apa, de incendiu sau de gaz.

Agasi Home defineste un nou mod de abordare a cladirilor de locuit si rezidentiale. In tarile dezvoltate acest sistem este implementat in toate cladirile moderne cu toate avantajele care decurg din acestea.

 

 

 

 

 

Recomandări